Ισχυρό σήμα ραδιοσυχνοτήτων προβληματίζει τους επιστήμονες του SETI

Ένα ισχυρό σήμα που ελήφθη από ραδιοτηλεσκόπιο του οργανισμού για την έρευνα εξωγήινης νοημοσύνης (SETI) προβληματίζει τους επιστήμονες για την προέλευσή του και την ταυτότητά του.
Η μακριά γραμμή που φαίνεται δείχνει το σήμα που έλαβαν ένα από τα ραδιοτηλεσκόπια του SETI και αρκετές ομάδες εργασίας –συμπεριλαμβανομένων και εθελοντών από το SETILeague- το παρών χρονικό διάστημα ασχολούνται με τόσο με την αποκωδικοποίηση του σήματος όσο και την ταυτοποίησή του. Μια υπόθεση είναι πως το σήμα τελικά δεν προέρχεται από το διάστημα αντίθετα αποτελεί ένα συνδυασμό από σήμα δορυφόρου GPS και μια από πηγή στο έδαφος που όμως δεν έχει σταθεί δυνατό να εξακριβωθεί.
Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο σήμα ακόμη θεωρείται ως άγνωστο, όπως είναι και άγνωστο επίσης εάν εξακριβωθεί ποτέ η προέλευσή του ή το περιέχει.  Στη δεύτερη εικόνα εικονίζεται το σήμα όπως ελήφθη από το ραδιοτηλεσκόπιο. Στον κάθετο άξονα απεικονίζεται η ώρα και στον οριζόντιο η συχνότητα της λήψης.
Image
Image
ΠΗΓΗ
Ισχυρό σήμα ραδιοσυχνοτήτων προβληματίζει τους επιστήμονες του SETI Ισχυρό σήμα ραδιοσυχνοτήτων προβληματίζει τους επιστήμονες του SETI Reviewed by Αναστάσιος Ντίνος on Φεβρουαρίου 09, 2011 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.