Ο Πράσινος κομήτης Lemmon

Ο Πράσινος κομήτης Lemmon: Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις σημαντικοί κομήτες με κατεύθηνση προς τον Ήλιο: Comet ISON, Comet Pan-STARRS, και Comet Lemmon. Και ο πιο όμορφος μέχρι στιγμής είναι αυτός:

Κομήτης Lemmon

Ο κομήτης Lemmon έχει μια όμορφη ουρά με μία υπέροχη λεπτή δομή, λέει ο Phil Hart από την Βικτώρια στην Αυστραλία, ο οποίος τον φωτογράφησε στις 17 Φεβρουαρίου του 2013.

Ο κομήτης είναι τώρα λίγο πιο κοντά στον Ήλιο από τη Γη. Η Ηλιακή θέρμανση τον έχει μετατρέψει σε ένα διοπτρικό αντικείμενο (μέγεθος 5,5 - 6) που μόλις και μετά βίας είναι ορατό στο ανθρώπινο μάτι, αλλά εκθαμβωτικό μέσα από τα τηλεσκόπια, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του Hart παραπάνω.

Το καταπράσινο χρώμα του κομήτη Lemmon προέρχεται από δύο, από τα αέρια που βράζει από τον πυρήνα του: κυάνιο (CN: ένα δηλητηριώδες αέριο που βρέθηκε σε πολλούς κομήτες) και διατομικό άνθρακα (C 2). Τόσο η πράσινη λάμψη όσο και οι ουσίες που αφήνει στο περασμά του φωτίζονται από το φως του ήλιου στο εγγύς-κενό του διαστήματος.

Ο συνδυασμός της πολύχρωμης ατμόσφαιρας και η νηματώδη ουρά του κομήτη τον κάνουν οπτικά εντυπωσιακό. Τελικά, ο κομήτης Pan-STARRS και ειδικά ο Comet ISON θα μπορούσε να το ξεπεράσει, αλλά προς το παρόν ο πιο όμορφος κομήτης στο ηλιακό μας σύστημα φαίνεται να είναι ο πράσινος Lemmon.

Αποκάλυψη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «Πόρτες Ολύμπου» και το ενδιαφέρον της NASA (Σπήλαιο Τσακαλόπετρας)

Ίσως το μοναδικό βίντεο στον κόσμο που δείχνει ένα Α.Τ.Ι.Α. τόσο κοντά

Η δολοφονία του Τζον Κένεντι και ο μυστηριώδης ρόλος του ανθρώπου με την ομπρέλα