Κομήτης C/2013 A1 κίνδυνος πλανητικής καταστροφής στον Άρη!

Ρώσοι επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι ο κομήτης C/2013 A1 θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη 20 δισεκατομμυρίων μεγατόνων και να ανοίξει έναν κρατήρα 500 χιλιόμετρα σε διάμετρο, αν χτυπήσει την επιφάνεια του Άρη τον Οκτώβριο του 2014.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τη Δευτέρα, σε ιστοσελίδα Ρώσικου παρατηρητηρίου (ISON-NM), στις 19 Οκτωβρίου του 2014, ο κομήτης θα πλησιάσει τον κόκκινο πλανήτη σε απόσταση 0,00073 αστρονομικών μονάδων, ή περίπου 109.200 χιλιόμετρα.

Η τροχιά του δεν είναι ακόμη καλά καθορισμένη αλλά, δεν αποκλείεται το σενάριο της σύγκρουσης. Εάν η σύγκρουση συμβεί με τον κομήτη εναντίον Άρη και με ταχύτητα 56 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο, το αποτέλεσμα θα είναι ένας βαθύς κρατήρας δύο μίλια.

Το MRO Orbiter της NASA θα είναι σε θέση να συλλάβει εικόνες υψηλής ανάλυσης του κομήτη C/2013 Α1, ο οποίος θα έχει φωτεινότητα του μεγέθους ίσο με 8, και θα εμφανίζεται σαν ένα αστέρι στον ουρανό. Ο κομήτης C/2013 A1 ανακαλύφθηκε νωρίτερα φέτος από το παρατηρητήριο Siding Spring στην Αυστραλία.

Αποκάλυψη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «Πόρτες Ολύμπου» και το ενδιαφέρον της NASA (Σπήλαιο Τσακαλόπετρας)

Ίσως το μοναδικό βίντεο στον κόσμο που δείχνει ένα Α.Τ.Ι.Α. τόσο κοντά

Η δολοφονία του Τζον Κένεντι και ο μυστηριώδης ρόλος του ανθρώπου με την ομπρέλα