Διαστημικό αετό ετοιμάζει η NASA

Πρόκειται για ένα τεράστιο ιστίο που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια

O διαστημικός «αετός» της NASA θα πετάξει σε ένα χρόνο

H NASA ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα τεράστιο αετό που θα πετάξει στο Διάστημα το 2014. Πρόκειται για ένα ιστίο που θα κινείται με την ηλιακή ενέργεια και στόχος της NASA είναι να διαπιστώσει αν είναι εφικτή αλλά και αποτελεσματική η χρήση της ως προωθητικός μηχανισμός σε διαστημικά σκάφη.

Το Sunjammer, όταν η κατασκευή του ολοκληρωθεί, θα είναι ένα ιστίο 38 μέτρων με επιφάνεια 1.208 τ.μ. Παρά το μέγεθος του το ιστίο θα έχει βάρος μόλις 32 κιλά. Η NASA θα το στείλει στο Διάστημα και το ιστίο θα κινείται με τα φωτόνια του Ηλιου. Στόχος της αποστολής είναι το ιστίο να καταφέρει να καλύψει με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας απόσταση τριών εκατομμυρίων χλμ.

Το ιστίο θα αποτελείται από μια βελτιωμένη εκδοχή του μονωτικού υλικού Kapton που χρησιμοποιείται κυρίως σε αντικείμενα ή εξαρτήματα που χρειάζονται θερμική προστασία. Στο ιστίο θα είναι τοποθετημένη μια κάμερα που θα καταγράφει κάθε στιγμή του ταξιδιού του.

Διαστημικό αετό ετοιμάζει η NASA Διαστημικό αετό ετοιμάζει η NASA Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Φεβρουαρίου 01, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.