Λαμπερός και πολύ πιο φωτεινός από ότι αναμενόταν ο κομήτης Lemmon

Λαμπερός και πολύ πιο φωτεινός από ότι αναμενόταν, ο κομήτης Lemmon (C/2012 F6) ολισθαίνει μέσα από τον ουρανό του νοτίου ημισφαιρίου περίπου 92 εκατομμύρια μίλια (0,99 AU) από τη Γη. Ο ερασιτέχνης αστρονόμος Rolf Olsen Wahl στέλνει αυτή την εικόνα από το κατώφλι του στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας

Πήρα αυτή την εικόνα του κομήτη Lemmon 28 Ιανουαρίου λέει ο Olsen. Έχει γίνει αρκετά φωτεινός και τώρα έχει αυξηθεί η επίσης όμορφη ουρά του.

Ανακαλύφθηκε στις 23 Μαρτίου του 2012 σε έρευνα στην Αριζόνα. Ο κομήτης Lemmon είναι σε μια ελλειπτική τροχιά με περίοδο περίπου 11.000 χρόνια, και αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του στο εσωτερικό του ηλιακού συστήματος για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Στον κομήτη αυξάνεται η φωτεινότητα του καθώς πλησιάζει τον Ήλιο και θα φτάσει σε 2ο ή 3ο μέγεθος, παρόμοιο με τα αστέρια στο Big Dipper, περίπου στα τέλη Μαρτίου, όταν πλησιάσει τον Ήλιο στην ίδια απόσταση με την Αφροδίτη (0,7 AU).

Προς το παρόν, ο κομήτης λάμπει σαν αστέρι 7ου μεγέθους, ακριβώς κάτω από το όριο για να μπορούμε να τον δούμε με γυμνό μάτι.

Αποκάλυψη

Λαμπερός και πολύ πιο φωτεινός από ότι αναμενόταν ο κομήτης Lemmon Λαμπερός και πολύ πιο φωτεινός από ότι αναμενόταν ο κομήτης Lemmon Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Φεβρουαρίου 02, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.