Λαμπερός και πολύ πιο φωτεινός από ότι αναμενόταν ο κομήτης Lemmon

Λαμπερός και πολύ πιο φωτεινός από ότι αναμενόταν, ο κομήτης Lemmon (C/2012 F6) ολισθαίνει μέσα από τον ουρανό του νοτίου ημισφαιρίου περίπου 92 εκατομμύρια μίλια (0,99 AU) από τη Γη. Ο ερασιτέχνης αστρονόμος Rolf Olsen Wahl στέλνει αυτή την εικόνα από το κατώφλι του στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας

Πήρα αυτή την εικόνα του κομήτη Lemmon 28 Ιανουαρίου λέει ο Olsen. Έχει γίνει αρκετά φωτεινός και τώρα έχει αυξηθεί η επίσης όμορφη ουρά του.

Ανακαλύφθηκε στις 23 Μαρτίου του 2012 σε έρευνα στην Αριζόνα. Ο κομήτης Lemmon είναι σε μια ελλειπτική τροχιά με περίοδο περίπου 11.000 χρόνια, και αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του στο εσωτερικό του ηλιακού συστήματος για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Στον κομήτη αυξάνεται η φωτεινότητα του καθώς πλησιάζει τον Ήλιο και θα φτάσει σε 2ο ή 3ο μέγεθος, παρόμοιο με τα αστέρια στο Big Dipper, περίπου στα τέλη Μαρτίου, όταν πλησιάσει τον Ήλιο στην ίδια απόσταση με την Αφροδίτη (0,7 AU).

Προς το παρόν, ο κομήτης λάμπει σαν αστέρι 7ου μεγέθους, ακριβώς κάτω από το όριο για να μπορούμε να τον δούμε με γυμνό μάτι.

Αποκάλυψη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «Πόρτες Ολύμπου» και το ενδιαφέρον της NASA (Σπήλαιο Τσακαλόπετρας)

Ίσως το μοναδικό βίντεο στον κόσμο που δείχνει ένα Α.Τ.Ι.Α. τόσο κοντά