Ξεχάστε εντελώς το Big Bang δεν υφίσταται

Η θεωρία της «μεγάλης έκρηξης» σε γενικές γραμμές υποστηρίζει πως το τεράστιο αυτό σύμπαν στο οποίο ζούμε πριν καν να υπάρξει ο χώρος και ο χρόνος, ήταν τόσο συμπυκνωμένο και μικρό σαν το κεφάλι μιας καρφίτσας. Και ξαφνικά όταν συνέβησαν οι κατάλληλες συνθήκες έγινε μία τρομακτική έκρηξη που απελευθέρωσε τεράστιες ποσότητες ενέργειας, που μετά από διάφορες διαδικασίες οι οποίες κράτησαν δισεκατομμύρια έτη έδωσαν στο σύμπαν την σημερινή μορφή του.

Τελικά όμως η θεωρία του Big Bang του σύμπαντος αποδείχθηκε λάθος, γιατί η κοσμολογική μετατόπιση προς το ερυθρό οφείλεται στο φαινόμενο Compton και όχι το φαινόμενο Doppler.

Τα κβάζαρ είναι πολύ πιο κοντά από ότι η μετατόπιση προς το ερυθρό του και θα έδειχνε εάν είχαν μια «εγγενή» κόκκινη μετατόπιση λόγω του ότι περιβάλλονται από μια «θολή» ατμόσφαιρα που περιέχει ελεύθερα ηλεκτρόνια και άλλο υλικό. Αυτή η συγκέντρωση των ηλεκτρονίων παράγει την ασυνήθιστη μετατόπιση προς το ερυθρό καθώς το φως ταξιδεύει μέσα από αυτό και χάνει την ενέργεια μέσα σε αυτά τα ηλεκτρόνια ανά το φαινόμενο Compton.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους μια πρόσφατα ανακαλυφθείσα ομάδα του κβάζαρ υπερβαίνει σε μέγεθος οτιδήποτε προηγουμένως θεωρούταν ότι είναι δυνατόν, απαιτώντας μια θεμελιώδη αναθεώρηση της κοσμολογικής θεωρίας. Ίσως, όμως, το πραγματικό μυστήριο είναι πώς τα επιστημονικά μέσα ενημέρωσης απέτυχαν να αναγνωρίσουν ότι οι ανακαλύψεις αυτού του είδους είχαν προβλεφθεί από έναν από τους κορυφαίους αστρονόμους του 20ου αιώνα, τον Halton Arp.

Πριν από πολλά χρόνια, ο Arp παρατήρησε ότι οι αστρονόμοι είχαν παρερμηνεύσει το κβάζαρ μετατόπιση προς το ερυθρό. Ο Halton Arp Christian (γνωστός και ως "τσιπ") είναι ένας Αμερικανός αστρονόμος που έγινε επίσης γνωστός ως πολέμιος της θεωρίας του Big Bang υποστηρίζοντας μια μη-τυπική κοσμολογία που περιλαμβάνει την εσωτερική μετατόπιση προς το ερυθρό.

Μας διαπαιδαγωγούν με νέες και διαφορετικές πλάνες. Η επιστήμη αρέσκεται τελικά στο να μεταρρυθμίζουν και να αναμορφώνουν τις πεποιθήσεις τους συνεχώς, και μερικοί άνθρωποι απλά ακολουθούν τυφλά αυτές τις πεποιθήσεις (τις οποίες θεωρούν ως γεγονός) μέχρι να καταλήξουμε σε κάτι άλλο που θα αντικαταστήσει τις πρώην θεωρίες και πεποιθήσεις.

Στα διάφορα ερωτήματα που προκύπτουν π.χ. από πού βρέθηκε αυτό το υπερσυμπυκνωμένο σύμπαν, πού βρίσκονταν αφού δεν υπήρχε χώρος, γιατί έγινε ή έκρηξη την χ στιγμή και όχι κάποια άλλη – παρόλο που δεν υπήρχε χρόνος – και άλλα τέτοιου είδους συναφή ερωτήματα, οι επιστήμονες δεν έχουν απαντήσεις.

Η επικρατούσα επιστήμη δεν υφίσταται καθόλου ως επιστήμη κατά ένα μεγάλο μέρος, παρά μια ατελείωτη λίστα από λανθασμένες υποθέσεις που συνεχώς επαναλαμβάνονται μέχρις ότου γίνουν αποδεκτές ως γεγονός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «Πόρτες Ολύμπου» και το ενδιαφέρον της NASA (Σπήλαιο Τσακαλόπετρας)

Ίσως το μοναδικό βίντεο στον κόσμο που δείχνει ένα Α.Τ.Ι.Α. τόσο κοντά

Η δολοφονία του Τζον Κένεντι και ο μυστηριώδης ρόλος του ανθρώπου με την ομπρέλα