Τεράστια στεφανιαία τρύπα άνοιξε στην ατμόσφαιρα του Ήλιου

Στεφανιαία τρύπα: Μια τεράστια τρύπα άνοιξε στην ατμόσφαιρα του Ήλιου, και συγκεκριμένα μια στεφανιαία τρύπα έχει ανοίξει στο βόρειο ημισφαίριο του ήλιου, η οποία σπρώχνει ένα ρεύμα ηλιακού ανέμου προς το διάστημα. Το παρατηρητήριο Solar Dynamics της NASA φωτογράφησε το σκοτεινό κενό κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Φεβρουαρίου του 2013.

Στεφανιαίες τρύπες είναι σημεία όπου τα μαγνητικά πεδία του Ήλιου ανοίγουν και επιτρέπουν στον ηλιακό άνεμο να ξεφύγει. Υλικό που απορρέει από τη συγκεκριμένη στεφανιαία τρύπα θα φθάσει στην τροχιά της Γης 7 με 8 Φεβρουαρίου. Λόγω του υψηλού βόρειου γεωγραφικού πλάτους του ανοίγματος, το ηλιακό ρεύμα ανέμου δεν θα χτυπήσει τη Γη απευθείας. Αντ 'αυτού όμως θα μπορούσε να επιφέρει ένα φοβερό πλήγμα. Ακόμα κι έτσι, ο αντίκτυπος θα μπορούσε να προκαλέσει πολικό σέλας αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Αποκάλυψη

Τεράστια στεφανιαία τρύπα άνοιξε στην ατμόσφαιρα του Ήλιου Τεράστια στεφανιαία τρύπα άνοιξε στην ατμόσφαιρα του Ήλιου Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Φεβρουαρίου 05, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.