Πτώση άγνωστου αντικειμένου στην Σιβηρία

Ένα λαμπερό αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας έπεσε από τον ουρανό, στην Ρωσική Σιβηρία, προκαλώντας ισχυρή έκρηξη. Η αναζήτηση για το μυστηριώδες αντικείμενο βρίσκετε σε εξέλιξη ανάμεσα σε εικασίες για το τι θα μπορούσε να ήταν αυτό. Οι μάρτυρες περιέγραψαν μια φωτεινή λάμψη που κάλυψε τον ουρανό ενώ ακολουθούσε ένα λαμπερό αντικείμενο με ένα περίεργο ήχο, και εξαφανίστηκαν σε απόσταση.

Το αγνώστων στοιχείων αντικείμενο υποτίθεται ότι έπεσε στο δάσος Taiga, της περιοχής Irkutsk, 15 χιλιόμετρα από το κοντινότερο χωριό του Vitim, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 το βράδυ. Ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης, δήλωσε ότι μια ομάδα ερευνητών έχει σταλεί για να επιθεωρήσει την περιοχή και για να διεξάγει ανακρίσεις.

«Θα είμαστε σε θέση να πούμε τι είναι, μόνο όταν αντικρίσουμε το αντικείμενο στην περιοχή που έπεσε», εξήγησε ο επικεφαλής της περιοχής Aleksandr Sergey.

Υπάρχουν δυο πιθανές εξηγήσεις που εξετάζονται σχετικά με το περιστατικό. Το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι είτε ένα μέρος ενός μεγάλου μετεωρίτη ή δορυφορικά συντρίμμια. Οι εικασίες ότι θα μπορούσε να είναι ένα κομμάτι από την αποτυχημένη πρόσφατη πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας έχει απορριφτεί.

Επίσης δεν θα μπορούσε να είναι κομμάτι από κάποιο αεροσκάφος καθώς δεν υπήρξαν πτήσης στην περιοχή. Ο διευθυντής του αστρονομικού παρατηρητηρίου στο Irkutsk, διευκρίνισε ωστόσο ότι αν πρόκειται για μετεωρίτη δεν πρόκειται να βρεθούν ίχνη.

Χάρτης της Ρωσίας, που δείχνει την περιοχή Irkutsk, όπου έπεσε το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο.

Αυτό δε είναι το πρώτο επεισόδιο αυτού του είδους στην περιοχή. Το πιο γνωστό βέβαια ακούει στο όνομα Tunguska το 1908 το οποίο σας έχουμε παρουσιάσει μέσα από την ιστοσελίδα της ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω

Αναμένουμε εξελίξεις...

Πτώση άγνωστου αντικειμένου στην Σιβηρία Πτώση άγνωστου αντικειμένου στην Σιβηρία Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Φεβρουαρίου 02, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.