Ίσως δεν είμαστε πολύ έξυπνοι για να εντοπίσουμε εξωγήινους

Μια ανατρεπτική και ολίγον… X-Files ιδέα διατυπώνει η Ναταλί Καμπρόλ, επικεφαλής του προγράμματος SETI που αναζητά σήματα εξωγήινων πολιτισμών.

Σύμφωνα με την Καμπρόλ είναι πιθανό ένας πιο προηγμένος από εμάς εξωγήινος πολιτισμός μπορεί να προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας αλλά χρησιμοποιώντας μεθόδους και τεχνικές τις οποίες εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε./p>

«Ίσως είμαστε πολύ χαζοί για να εντοπίσουμε τα σήματα των εξωγήινων. Δείτε την πρόοδο της ανθρωπότητας τα τελευταία 100 έτη.

Αν υπάρχει κάπου εκεί έξω ένας πολιτισμός που προηγείται χρονικά μόλις χίλια έτη από τον δικό μας ποιος ξέρει τι είδους τεχνολογίες έχουν καταφέρει να αναπτύξουν και ποιες μεθόδους επικοινωνίας χρησιμοποιούν» δήλωσε σε συνέντευξη της στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail η Καμπρόλ.

Η επικεφαλής του SETI υποστηρίζει ότι είμαστε κοντά στον εντοπισμό μικροβιακής ζωής στο ηλιακό μας σύστημα ενώ πλησιάζουμε και στον εντοπισμό νοήμονος ζωής κάπου στο Σύμπαν.

Πιστεύει επίσης ότι μέσα στις επόμενες 2-3 δεκαετίες θα εντοπίσουμε ένα πλανήτη το ίδιο φιλόξενο για την ζωή όπως ο δικός μας, μια ρέπλικα της Γης όπως την αναφέρει η Καμπρόλ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «Πόρτες Ολύμπου» και το ενδιαφέρον της NASA (Σπήλαιο Τσακαλόπετρας)

Ίσως το μοναδικό βίντεο στον κόσμο που δείχνει ένα Α.Τ.Ι.Α. τόσο κοντά

Η δολοφονία του Τζον Κένεντι και ο μυστηριώδης ρόλος του ανθρώπου με την ομπρέλα