Η Nasa γνώριζε ότι το Columbia ήταν καταδικασμένο - Βίντεο

Δεν είπε όμως στους επτά αστροναύτες ότι θα καούν

Συγκλονίζει ο Γουέιν Χέιλ (Wayne Hale), τότε διευθυντής του διαστημικού προγράμματος της NASA, με τη μαρτυρία του για τη μοιραία αποστολή του Columbia!

Όπως αναφέρει, οι υπεύθυνοι γνώριζαν για τη μοιραία βλάβη ωστόσο δεν ενημέρωσαν τους κοσμοναύτες... καθώς δεν μπορούσε να γίνει τίποτα.

Σύμφωνα με το ABC ο Χέιλ αναφέρει στο blog του ότι βρέθηκε μπροστά σε ένα τραγικό δίλημμα: έπρεπε ή όχι να πει στα επτά μέλη του πληρώματος ότι υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα ψύξης;

Αναφέρει ότι όταν συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρχει βλάβη στο διαστημικό σκάφος ο υπεύθυνος διαχείρισης της ομάδας του είπε ότι αν υπήρχε όντως, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να την επιδιορθώσουν.

"Καλύτερα να μην το γνωρίζουν. Δεν νομίζεις πως θα ήταν καλύτερο γι' αυτούς να έχουν μία καλή πτήση και να πεθάνουν ίσως απρόσμενα από το να παραμείνουν σε τροχιά γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα μέχρι να τελειώσει το οξυγόνο;" του είχε πει.

Το Columbia έπιασε φωτιά και εξερράγη μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα της Γης το 2003, σκοτώνοντας τα επτά μέλη του πληρώματος. Πρόκειται για τη χειρότερη τραγωδία στην ιστορία της Nasa.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «Πόρτες Ολύμπου» και το ενδιαφέρον της NASA (Σπήλαιο Τσακαλόπετρας)

Ίσως το μοναδικό βίντεο στον κόσμο που δείχνει ένα Α.Τ.Ι.Α. τόσο κοντά

Η δολοφονία του Τζον Κένεντι και ο μυστηριώδης ρόλος του ανθρώπου με την ομπρέλα